sábado, 29 de abril de 2023

Å være høflig



Du har drukket kaffe sammen med to venner.



Hva sier du når du går?


Takk for nå.
Takk for denne gangen









En venn sier: Det var hyggelig å se deg.


Hva svarer du?


I like måte.





  Du møter en venn som du ikke har sett på lenge.

   Hva kan du si?


   Lenge siden sist








Du avtaler å treffe en venn om ei uke.

Hva sier du?


Ser deg i neste uke

Ses i neste uke



Hvordan være høflig mot alle


 1- Smile når du introdusere deg selv.
2  Være vennlig og hjelpsom. Alle liker en person som alltid å være snill mot fremmede og nyttige for de i nød.
3 Vær tolerant. Ingen ønsker å føle at de blir dømt, en plage, eller uutholdelig. Hvis du har en aura av toleranse, vil folk tenke på deg for å være en snill, hyggelig og høflig person.
4  Alltid si "god morgen" til folk du møter i morgen. Hjem og fikse. i arbeid, skole og et sted
5 Vedlikeholde til enhver tid.
6 Bruk alltid din oppførsel i enhver situasjon. Hvis du får et objekt, et brev, gaver eller komplimenter alltid si takk. Dette viser at du setter pris på at noen har tatt seg tid til å gi deg en gave, eller legge merke til deg. Hvis du spør om noe, alltid si takk. Hold deg rolig når du snakker og aldri rope. Hvis du burp på et offentlig sted, alltid si "Unnskyld meg."
7 Hjelpe andre hvis de er i nød. Enten det er en senior statsborger sliter med tunge bæreposer, eller din mor som er ute lei mopping gulvet, tilby å hjelpe. Hvis noen ber gjør din gest ned, smiler høflig og gange.
8 Bare bruke telefonen hvis det er en nødsituasjon, eller du trenger å sjekke noe med noen. Hvis du ønsker å snakke på telefonen, bare gjøre det når du er på soverommet, hjemme eller på stedet der du er alene. Aldri snakke på telefonen mens du kjører. Ikke bare er dette dårlig oppførsel og svært farlig, det er også ulovlig i mange steder og en dårlig idé. I stedet kjøper et hodesett, slik at du enkelt og trygt prate mens du kjører. Hvis du spiser, holde telefonen ut av rekkevidde.
9 Vær høflig mot alle kjønn, religioner, raser og folk i alle aldre. Hvis noen er eldre enn deg, eller av en annen religion, være like høflig som du ville være til noen som var på din alder eller religion.
10 Ta hensyn til høyttalere på møter.
11 Hold stemmen på et passende nivå for de forhold du er i.
12 Prøv å være veldig forståelse til tider. Hvis en venn er i nød, gi dem litt tyggis og spørre om de ønsker å snakke om det med dem. Dette ikke bare gjør at du ser snill, men det er en veldig sympatisk handling.
13 Øv ridderlighet! Åpne dørene for fremmede. Gi den siste kaken til den personen ved siden av deg. Kompliment mennesker om deres klær, ny frisyre, rosehage, eller deilige hjemmelagde kaker. Ikke fordi du vil ha dem til å like deg, men fordi du faktisk liker hva det er din komplimenter dem på.

Tips
Vær hyggelig, men ikke forandre deg selv.
Hold deg rolig når du snakker.
Åpne dører til folk som går inn eller ut av en plass med deg.
Slå av telefonen når du skriver et sykehus, en kirke eller hus for tilbedelse, en film kino, et jobbintervju eller bilen.
Advarsler
Husk det er noe slikt som å være for høflig. Du bør være snill, men ikke vær uptight med alle de "høflige" regler. Som med alt annet, det er en gyllen middelvei mellom de to ytterpunktene.
Aldri rope.


No hay comentarios:

Publicar un comentario