sábado, 29 de abril de 2023

Å hilse med et håndtrykk


Hvordan oppfører oss når vi treffer nye mennesker? 

Står du der og venter til den andre personen tar initiativ til å hilse? Og nøyer du deg bare med å si «hei» og nikke til hilsen. (å nøye seg med es contentarse con...)

Det er dumt, for ved å tilby hånden og hilse skikkelig får den andre personen et mye bedre inntrykk av deg.

Viktig med et godt håndtryk

.Jeg ville råde alle som ønsker å gi et godt inntrykk om å være oppmerksom på kraften i et godt håndtrykk, sa Sanda Dolcos til instituttets nettside

.- Vi fant at det ikke bare øker sjansen for at interaksjonen med den andre får en positiv effekt, men håndtrykket vil også redusere et eventuelt negativt inntrykk.

Dolcos sier videre at mange sosiale interaksjoner ender av forskjellige årsaker opp med misforståelser, men noe så enkelt som et håndtrykk ved starten av et møte kan gjøre at eventuelle misforståelser som oppstår ikke blir sett på som så negativt likevel.

Hils med selvtillitt

Å hilse med et skikkelig håndtrykk er altså det beste du kan gjøre for å gi andre et godt inntrykk av deg. Når du treffer en ny person bør du ikke være reservert og vente til den andre personen tar initiativ.



I stedet bør du uoppfordret rekke fram hånden for å hilse, se personen rett i øynene med et vennlig blikk, og høyt og tydelig hilse og presentere deg.

Glemmer du ofte navn?

Veldig mange av oss er dårlige til å huske navnet på personer vi hilser på. Dette er ofte fordi vi er mer opptatt av å presentere oss selv skikkelig enn å høre etter hva den andre personen sier. Det er derfor ikke sikkert at du registrerer hva den andre sier at han eller hun heter.Det finnes imidlertid triks for å bli bedre på å huske navn. Et av dem er å gjenta personens navn straks du hører det.


Husk: I Norge hilser  både kvinner og menn med et håndtrykk ikke med to kyss 






No hay comentarios:

Publicar un comentario