sábado, 1 de julio de 2023

Beskrivelse av et bilde: to menn på en mur

 Dette er et bilde av to menn som sitter på en mur laget av steiner. De to mennene er nær på bildet.En av mennene ser på kameraet og smiler, han er yngre enn den andre og har hvitt eller veldig blond hår. Han har på seg en grå mønstrete ullgenser og svarte bukser. En arm hviler på et av de kryssete beina og den andre på murstein. Han ser fornøyd ut. Ved siden av denne mannen sitter en annen som er eldre og har en caps på hodet op en mørkeblå mønstrete ullgenser og ser ikke på fotografen. Hendene hans  er på muren

  De to mennene ser ut til å ha det bra sammen, kanskje er de venner eller familie, kanskje far og sønn. Kanskje kona, mora eller bestemora har strikket genserne. 

Det er ikke sjelden at kvinner strikket fine ullgenser til hele familien fordi vinteren i Norge er lang og kald. 

Muren er laget med steiner fra naturen. Steinene har forskellige størrelser og former De kan være en dugnad, et samarbeid som er så typisk i det norske samfunnet. 

  Bak mennene ligger en smal vei,  noen hus og en skog. Det må være en liten landsbygd med gård. 

 Vi ser verken snø eller blomster så det må være sommer, en grå sommerdag uten regn. Vi vet at det  ikke regner fordi mennene ikke bruker  regntøy og håret er tørt.  Men fargene på bildet er grå og vi ser ikke solskygger noe som forteller oss at det ikke er en solfylt sommerdag. 

  Fargene og klærne minner oss på gamle dager. Det kan være et bilde fra sekstitallet, ikke før seksti tiår fordi bildet er i farger og før var det fleste av bildene svart hvitt  

No hay comentarios:

Publicar un comentario